בתקופה האחרונה, אנו עדים לכך שלשופטי בית המשפט לענייני משפחה,נמאס מלהמתין למחוקק. ובצעד אמיץ הם פסקו מספר פסקי דין תקדימים בתחום מזונות הילדים כפי שאבהיר בהמשך.
בעשור האחרון, קמו וועדות חקיקה שונות בנושא מזונות ילדים ומשמורתם, הוצעו הצעות חוק, אקדמאים ומשפטנים כתבו מאמרים ופניות למחוקק, אך כלום לא עזר. המחוקק כ"דב סיבירי" כבד ומסורבל, מסתובב סביב נושא ביטחון המדינה ופצצת האטום האירני, אך את הפצצה החברתית שתוססת כאן בארץ עקב אי שוויון ואחידות בנושא זה, הוא שוכח, או ליתר דיוק מעדיף לשכוח.
את האמת המחוקק איננו אשם, הוא מושפע מגופים אינטרסנטים ומשדולות נשים, אשר כופים אותו להותיר את הסטטוס קוו הכל כך לא שוויוני הזה כפי שהוא.
בשנת 2006 הוקמה וועדת שיפמן לבחינת גובה תשלום המזונות ובניסיון להפוך אותה קצת ליותר שוויונית, בדומה ליתר העולם המערבי, אולם נכון להיום המלצות הוועדה הן בגדר המלצות בלבד, והן אמורות להשתלב בהמלצות ועדת שניט העוסקות בחלוקת האחריות ההורית ובמשמורת ילדים. המלצות הוועדה טרם קיבלו ביטוי בחקיקה.
כאמור לשופטי בית המשפט נמאס מלהמתין למחוקק, ובאוגוסט האחרון, פסק כב' השופט יהורם שקד, באופן תקדימי, כי במקרה שהאם משתכרת בשכר חודשי באופן גבוהה יותר מהאב, אזי יש לפטור אותו מתשלומי מזונות הילדים.
בנובמבר האחרון, פסק כב' השופט נמרוד פלקס, פסק דין תקדימי כפול וקבע כי ראשית הסטריאוטיפ של חזקה בגובה תשלום מזונות חודשיים בסך של 1,400 ש"ח לילד, הינה ניתנת לסתירה ולכן אב שיוכיח כי רמת החיים המשפחתית הייתה פחותה מכך, יש לפסוק מזונות נמוכים יותר.
בנוסף פטר ביהמ"ש את האב לחלוטין מתשלום דמי מזונות חודשיים וזאת במקרה של משמורת משותפת.
כאן המקום לציין כי ע"פ הדין העברי (שיטת הר"ן) חובת תשלום מזונות הילדים מוטלת על כתפי שני ההורים ולכן פסיקות אלו אינן סותרות את הדין העברי.
קישור לפסקי הדין: http://www.family-lawyer.co.il/index.php/%D7%A2%D7%95-%D7%93/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D
לחץ כאן לאתר של עורך דין גירושין וטוען רבני יצחק עמרני
משפטן וטוען רבני - יצחק עמרני. מומחה לגירושין ודיני משפחה. איימיל- izchke@gmail.com נייד: 050-2200142 אתר: http://www.family-lawyer.co.il